top of page

Trio Fri

Trio Fri har gått från frikadell och traditionell, till egen och Fri. Stadigt förankrade i tradition siktar Trio Fri framåt. Tillsammans prövar de att göra nytt av gammalt och att göra nya låtar i gammal tradition. 2018 släppte de plattan Vår kopp te med sydsvensk och egenskriven musik. Uttrycket rör sig från de sorgligaste visor till sprittande schottis. Häng med!

Trion består av musiker från olika generationer, med olika erfarenheter och infallsvinklar. Lisa Hellsten Reuber hör vi på fiol. Hon är riksspelman i Pelle Fors-tradition och har i över 30 år gynnat nästa generation folkmusiker i Östergötland som pedagog och lägerarrangör. Lisa brinner för musiken, men också för genren i stort och allt som det innebär. 

På sång och elbas hör vi Ida Hellsten. Hon har lärt sig mycket av det Östgötska från sin mor Lisa, men gjorde revolt och började spela jazz. Sen kom åldern ikapp och folkmusiken fick åter sitt värde tillbaka, men på elbas! Inspirerad av äldre noter väcker hon gärna liv i Vikbolandets repertoar på nya sätt. 

 

Jonas Jansson hör vi på gitarr. Han är också från Linköping men flyttade sen till Ingesund för skolning. Han har en stor repertoar och med ett melodiskt gitarrspel knyter han ihop Trio Fri som ingen annan. 

Numera bor han i Norrköping och arbetar som pedagog. 

bottom of page